tiistai 11. toukokuuta 2010

Netherlands, here Dee comes! :)

Onkin vierähtänyt kaksi viikkoa aikaa siitä, kun talutin Deen Hollantiin suuntavan ison kuorma-auton kyytiin. Kyllähän siinä hiukan kyynyleitä tiputtelin, kun auto lähti lopulta liikkeelle. Tunne on aika uskomaton, kun kuitenkin Deen kahden elinvuoden aikana olen nähnyt sitä lähes päivittäin syntymästä asti ja näinkin lyhyessä ajassa koettu kaikennäköistä. Ja nyt yhtäkkiä se olisi poissa kuvioista ainakin väliaikaisesti.Noin 2 vuorokautta kestänyt matka oli sujunut todella hyvin, Dee oli matkustanut kuulemani mukaan mallikelpoisesti (juonut, syönyt ja kakannut, eikä hermoillut)! :) Perillä konkkaronkka oli varhain vappuviikon torstaiaamuna ja vastassa oli Deen kasvattaja Laura, joka oli lentänyt perille hiukan aijemin. Ajatus, että joku tuttu ihminen on vastassa näkemässä, että hepat on yhtenä kappaleena perillä, helpotti omaa mielenrauhaani aika suunnattomasti!

Tällä hetkellä Dee on laiduntanut orilaumassa jo viikon ajan! Hollannista saatujen kuulumisien mukaan Dee on aika aggressiivisesti käyttäytynyt alkuun... taitaa poika ottaa lauman kapulat omiin kavioihinsa, johtajasieluinen kun on. :) Kunhan ei riko itseään siellä, niin remuttakoon täysillä niin paljon kuin sielu sietää! On se sen ansainnut kovan talven jäljiltä!

Itse olen helpottunut tästä päätöksesti sitten kuitenkin, että varsa pääsi pois tuolta sirkuksesta Pornaisista, jossa sen tarhailuaika olisi rajoittunut yöntunteihin vähäisen tarhamäärän takia ja mikä hienointa, että se saa aloittaa laidunkauden näin aikaisin, toukokuun alusta! Varmasti paras ratkaisu pienelle suurelle oripojalle, josta alkaa pikkuhiljaa kasvaa aikuinen ori täynnä testosteronia. Vaikka näin itse en saakaan seurata niin usein Deen vointia, mutta onpahan itselläni taas hyvä syy ostaa lentoliput kohti suurempaa hevosmaata Hollantia!

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot