keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Sukua ja sukulaisia

Löysin youtubesta selaillessani Deen sukulaisia ja osan näistä videoista tiesin jo aikaisemminkin, mutta nyt ajattelin ne pistää korvaan taakse muistiin. Näitä on aina kiva katsella ja löytää jotain yhtäläisyyksiä oman hevosen kanssa :)Deen emänisän puoliveli, Sydneyn olympialaisten kultamitalisti hevonen De Sjiem hollantilaisen ratsastajansa Jeroen Dubbeldamin kanssa. Tässä videossa Ruotsissa Falsterbo Horse Showssa vuonna 1998 hyppäämässä Nation Cupia.Deen velipuoli (samasta isästä - Osmium) Zandiego U, syntynyt 2004, kansainvälisellä 140cm radalla pari kuukautta sitten Barcelonassa. Tämä hevonen voitti myös kaksi vuotta sitten Falsterbossa Scandinavian Open kisan 6 -vuotiaille hevosille.


Sitten tietenkin Deen isänisä KWPN -kouluori Ferro. Ei varmaan tarvitse erikseen esitellä. Tässä videolla ori oli 13 -vuotias vuonna 1999 ja esittää saman kür -ohjelman Den Boschissa, mitä Sydneyn olympialaisissakin esitti tuosta vuoden päästä.Tänä vuonna Lontoossa kouluratsastuksessa kultaa voittanut Valegro on isänsä puolelta Deen kanssa samaan tapaan Ferro -linjainen hevonen, eli ii. Ferro.

Toki näitä sukulaisia löytyisi vaikka kuinka paljon enemmän :) Harmittaa, etten ole Osmiumista löytänyt yhtäkään videota, enkä silloin aikanaan, kun ori oli Suomessa älynnyt mitään videoita ottaa.

Huomaa, että kun alkaa ikävä iskeä, niin tällaisia videoita sukulaisista ja itse Deestäkin alkaa katselemaan vapaa-ajalla. Lasken päiviä meidän lähtöön, menisipä aika jo nopeasti!

tiistai 27. marraskuuta 2012

Toiveita joulupukin konttiin

Minulta usein kysytään minkälaisista ratsastusvaatteista pidän ja mitä merkkiä suosin jne. En ole mikään merkkien suurkuluttaja, enkä minkään tietyn merkin innoittama, vaan tykkään katsella eri brändien vuodenaikojen uutuksia ja kokoelmia. Se on sitten eriasia milloin on varaa panostaa siihen omaan pukeutumiseen, kun kaikki rahat laitan aina ensimmäisenä hevoseni hyvinvointiin ja sen varusteisiin... :)

Tänään kävin surffailemassa eri merkkien sivustoilla, kun aikaisemmin ihastelin Euro-Starin talven valikoimia, ja sieltä löytyi myös paljon muita ihanan näköisiä vaatteita. Tästä inspiroidun tekemään ensimmäistä kertaa tällaisen ratsastusmuotiin painottavan tekstin kaikista löytämistäni lemppareista tällä hetkellä!

Kuvassa: en yleensä pidä Kingslandin housuista tai ylipäätään vaatteista nykyään niiden ylisuurien logojen takia, mutta ylläolevat Kelly Slim Fit Ladies tummalla farkkukankaalla näyttävät hirmu tyylikkäiltä, johon nimenomaan yhdistäisin tummanruskean nahkavyön. Löysin myös Euro-Starin kiiltäväpintaiselle toppaliiville kovan haastajan, vähintään yhtä herkullisella värillä, Pikeur Sabrina -toppaliivin. Jotain väriä ja kirkasta olisi saatava tähän pimeään talveen!

 Tarvitsisin uudet ratsastushousut, jotka olisivat samalla ajattomat, mutta vähän erilaiset ja kuitenkin tyylikkäät. Ja siis muunlaiset, kuin farrkuratsastushousut. Kiersin katsomassa Animon, Cavallon, Equilinen ynm. merkkien housuja ja löysin Pikeurin Next Generation autumn/winter kokoelmasta nämä upean näköiset housut:

Pikeur Fabriana Contrast Premium -housut, aika kivoilla yksityiskohdilla nämä housut varustettu - I like!

Samalla, kun Pikeurin ja Eskadronin sivuja ja syksy/talvi -kuvastoja selailin löysin myös aika ihanan näköisen neuleen massiivisella karvakauluksella. Tätä löytyi tumman harmaana ja sitten tällaisena valkoisena! Todella lämpöisen värinen, mutta kuinkakohan käytännöllinen tuollainen neule on tallille... ehkä päivinä jolloin pitää olla edustavamman näköinen ;)

Pikeur Elena -neule

Tätä kautta eksyinkin sitten vähän myös hevosvarusteiden puolelle, ja täytyy sanoa, että ihan kiva, että Eskadron on hiukan edes tehnyt muutosta vuosia samanlaisena vallinneeseen mallistoonsa. Pidän värivalikoimista todella paljon ja esimerkiksi Eskadron Platinum Edition on kerrankin riittävän erilainen. En ehkä vuoraisi hevostani tähän, mutta muutamia tuotteita tuolta voisi olla ihan kiva lisä virkistämään hevosenkin pukeutumista :D


Palataan siis niistä hevosten varusteista takaisin ratsastajan joululahjatoiveisiin...
Itselleni ainakin seuraava pakollinen ostotarve sijoittuu nahkasaappaisiin. Minulla on tälläkin hetkellä käytössä Hööksistä ostetut reilun 200€ nahkasaappaat, jotka ovat kestäneet käytössäni viimeiset neljä vuotta, mutta alkavat olla tällä hetkellä niin puhkikulutetut, että on vain ajan kysymys milloin ne pamahtavat viimeisen kerran. Tähän mennessä olen niitä käyttänyt vetoketjujen hajoamisen ja varressa sijaitsevan venyvän resorin repeytymisen takia suutarilla, ja ne on saatu ihan siisteiksi. Meinasin niitä alkaa entisöimään tässä talven aikana ja suunnitelmissa olisi vähän "tuunata" niitä siistimmän näköisiksi, mutta ne jäävät vääjämättä huonommiksi saappaiksi arki- ja "huononilman"saappaiksi uusien tieltä. Se milloin pystyn investoimaan uusiin saappaisiin on vielä kysymysmerkki, mutta olen jo varovaisesti heittänyt toiveen ääneen ilmaan, että viimeistään synttärilahjaksi otetaan rahoituksia vastaan... Seuraavat saappaat haluan olevan laadukkaammat, jotka kestäisivät uuden veroisina pitkään! Olen aika tarkka varusteiden kunnosta, joten edellisten saappaideni kuluminen ei todellakaan pitäisi riippua huolenpidon puutteesta.

Tässä saappat, joita olen katsellut jo pidemmän aikaa ja olisi ihan mielettömän hienot:

Cavallo Milano -estesaapas - UPEAT!

Sappaat ehkä ensi vuodeksi, mutta jos nyt virallista kirjettä pukille kirjoittaisin, niin en voisi olla näitä mainitsematta, vaikka tiedän jo nyt, etten niitä jouluksi tulisi saamaankaan :) Minulla on yhdet aikaisemmat Cavallon -nahkasaappaat, joita en ole moneen vuoteen käyttänyt, kun ne ovat olleet alunperin vähän liian isolestiset jalkaani, mutta ne ovat jokatapauksessa pian 10 -vuotta vanhat ja edelleen hyvässä - lähes virheettömässä kunnossa.

Ja kuten sanottu, en osta pelkkiä merkkivaatteita, koska olen todennut halvempienkin vaatemyyjien tuotteet olevan hintansa arvoisia. Jotkut vähemmän, mutta suurimmaksi osaksi olen ollut tyytyväinen. Ehkä sen olen oppinut, että mitään nahkavarusteita itselleni tai hevoselleni en enää lähde ostamaan halpismerkeistä, ne eivät yksinkertaisesti kestä käyttöä riittävän pitkään, mutta useita ratsastushousuja, paitoja ja takkeja olen ostanut esimerkiksi Hööksiltä tai Horzelta.

Parka Mazette CRW -takki, joko harmaana tai ruskeana olisi mieleeni. Musta parkatyylinen takki minulla jo on tallikäytössä, jonka olen ostanut ihan normaali urheiluliikkeestä, mutta vielä olisi tarvetta toiselle kappaleelle ja nämä Hööksin takit olivat ainakin viimevuoden mallistosta laadukkaan oloiset - tiedän vain, kun ystäväni tällaisen osti keväällä alennusmyynneistä ja on ollut tyytyväinen. 

Joulua odotellessa, vaikka meidän joulu varmaan sijoittuu tammi-helmikuun vaihteseen, kun on Hollanin matkan aika! :)

Minä ja Dee helmikuussa 2012

Kuulumiset Deeltä

Deetä on alettu pikkuhiljaa ratsastamaan taas ja poika on parantunut leikkauksesta todella hyvin. Luonteeseen, vireystilaan ynnämuuhun ruunaus ei ole vaikuttanut vielä millään tavalla eli höhöttelee omaan tuttuun tapaansa edelleen muille hevosille aina välillä, mutta se saattaa viedä jonkin aikaa (muutamia viikkoja) ennenkuin vaikutukset alkavat näkymään. Toivon mukaan siitä ei jokatapauksessa tule ihan tohvelia, pidän sen energisyydestä, vilkkaasta, rohkeasta ja räjähtävästä luonteesta :) Tuskinpa, aikapommi se on ollut ihan pienestä pitäen ja se tuntuu kuuluvan sen luonteenpiirteeseen. Tärkeintä on nyt se, että se ei stressaa tammojen ja muiden hevosten perään vaan saa käyttää kaiken sen energian mitä sillä on suorittamiseen.


 Nyt oikeastaan odottelen tietoa siitä, kuinka paljon kevyemmäksi Dee tulee ratsastettavuudeltaan, koska se alkoi olemaan tuossa syksyllä jo aika vahva, mikä näkyi kyllä sen liikkumisen laadussakin.
Tämä raskaus on nähtävissä aivan muutamissa viimeisimmissä estevalmennyksissamme, mitä syksyllä ehdimme käymään, ja se näkyi ja tuntui eniten laukassa, joka ei sitten enään pyörinytkään toivotulla tavalla. Selkään Dee tuntui kädelle ja niskastaan erittäin vahvalle ja pohkeelle ajoittain todella hitaalle, enkä pitänyt tästä tunteesta ollenkaan.
Videota Deestä olen toivomuslistalle laittanut ja ilmoittanut siitä valmentajalle. Viimeistään uskoisin kisoista tulevan materiaalia.

Muutoin Deen päivään kuuluu normaalitreenien lisäksi edelleen aina kävelytystä kävelykoneessa ja ulkoilua tarhassa. Uskon, että sen kunto kohenee tuolla reissulla huimasti, kun se saa liikkua niin paljon enemmän mitä se täällä Suomessa on saanut liikkua.


Omat päiväni viime viikolla ovat kuluneet töiden tekoon ja opiskeluun. Täytyy sanoa, että olen jo aivan puhki näistäkin asioista tällä hetkellä, että onneksi ei ole vielä hevosta liikutettavana joka päivä. Olen onneksi hierottavien hevosten kanssa hyvässä aikataulussa, ja hierottavia riittää aivan jonoksi asti, että en tiedä milloin tätä jonoa saan radigaalisti purettua. Olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi käydä 40 tuntia viikossa töissä! :)

Viime viikolla Zorro -poni oli Miljan kanssa Laineen Sepon sileän valmennuksessa, jossa poni oli taas kulkenut todella asiallisesti ja aikuisen ponin elkein - en pysty lopettamaan tätä ihmettelyä siitä, kuinka järkevä ja viisas tuo ponipoika oikein onkaan!
Perjantaina hieroin ponin läpi ja selästä löytyy pieniä kireyksiä, jotka todennäköisesti johtuvat siitä, että poni on tässä syksyn aikana täyttynyt niin paljon, että sen satula alkaa jäämään auttamattomasti liian pieneksi. Mutta ei vielä mitään maata mullistavaa, etteikö näitä kireyksiä ja jumeja olisi saatu käsittelyllä vähän laukeamaan ja lihasta rentoutumaan.
Tällä viikolla alunperin olin toivonut, että päästään taas maneesille ponin kanssa, mutta olen niin tiukasti kiinni töissä, ja kun en vieläkään ole saanut ajettua sitä e -korttia vetääkseni itse traikun, niin olen todella tylsästi myös kiinni muidenkin ihmisten (lue:kuskin) aikatauluissa, joten tämä suunnitelma sitten taitanee viipyillä ensi viikkoon. Ponin liikuttelua siis sen kotitallilla luvassa tällä viikolla. Sen e -kortin mun on pakko ajaa ennen ensi kevättä, jotta elämä helpottuisi.

Ja täytyy näin lopuksi iloita, että rekisteröitynyt lukijamäärä on kasvanut ihan parissa kuukaudessa yhtäkkiä todella paljon ja bloglovininkin kautta muutamia seuraa, sekä kävijävirtoja tässä tänään vilkaistessani huomaan, että anonyymina/non-rekisteröityjä lukijoitakin tuntuu olevan toiset mokomat päälle! En olisi koskaan silloin muutamia vuosia sitten kun aloitin tätä bloggaamista, että juttuni kiinnostaisi näin monia. Yritän kokoajan kehittää blogiani parempaan suuntaan ja yritän pitää kirjoitustyylin sellaisena, että sitä on mukava muidenkin lukea. Sain myös sähköpostia eräältä lukijalta, joka toivoisi anonyymien kommenttioikeuden takaisin. En itse pidä välttämättä ajatuksesta, kun tuntui, että anonyymina kirjoitti aikaisemmin vain katkerat ihmiset, mutta voisin harkita sitä sillä, että muuttaisin kommentointiasetuksia niin, että kaikki kommentit näkyisivät vasta hyväksynnän jälkeen, jolloin voisin suoraan kipata roskikseen vähänkin epäilyttävät kommentit ennen julkistamista. Mutta katsotaan nyt, jahkailen tätä asiaa sen vuoksi, että sen jälkeen, kun estin anonyymien kommentoinnin olen saanut bloggailuintoni takaisin samalla tasolle, mitä se on ollut joskus vuosi sitten, enkä haluaisi kadottaa tätä tunnetta enään. En kirjoittele juttujani suuren kommenttimäärän toivossa vaan ensimmäisenä päiväkirjaksi itselleni ja toiseksi, hyväksi lukumateriaaliksi toivottavasti toisille. Saa laittaa mielipiteitä asiaa koskien! :)

lauantai 24. marraskuuta 2012

Euro-Star Dunya

Täytyy välillä laittaa tällaisia varustehaaveilujakin tänne. Löysin Helsinki Horse Showsta reilu kuukausi sitten mielettömän mageen Euro-Starin tämän vuoden syksy-talvimallistoon kuuluvan liivin, ja vielä aika herkkuvärisenä - oranssina!

Liivi istui todella hyvin ja oli todella kivan näköinen, ja ennen kaikkea siitä tuli hyvä fiilis, mitä pidän tärkeänä ihan missä tahansa pukeutumisessa. Ja kirkkaasta väristään huolimatta sopisi monienkin eri ridahousujen kanssa yhteen, joten nyt vähän harmittaa, kun en tuota liiviä silloin hankkinut. Liivi jäi kummittelemaan :) Nyt sitten metsästelen sitä omaan vaatekaappiini, ja samalla olen ihastellut Euro-Starin tuota mallistoa muutenkin, on mieleeni, vaikka aikaisemmin en kyseisestä merkistä niin paljon ole pitänyt! Kannattaa käydä kurkkimassa!

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Matkat bookattu!

 Teksti sisältää paaaljon kuvia, varoitan :) Kuvassa esteori Zacharov (Clinton - Lord Z - Nimmerdor)


Nyt on matkat bookattu Deen luokse, mutta vasta ensi vuoden alkuun se lähtö kuitenkin venyi. Käytännössä ei olisi ollut "järkeä" nyt lähteä sinne katsomaan ja kokeilemaan sitä, kun ruunaus on juuri takana päin ja normaaliin treeniin palaillaan. Lisäksi näin järkeväksi panostaa se kaikki kapasitetti tuohon ensi vuoteen, jotta voi olla sitten kerta heitolla pidempiä aikoja. Nyt ollaan myös vihdoin ja viimein monien vuosien hartaan odottelun jälkeen järkätty niin, että mennään samalla katsomaan yhtä maailman suurimpia oripäiviä, eli KWPN Hengstenkeuringeja, jossa valitaan mm. uusia oreja KWPN jalostukseen! Jippii! En malta odottaa :)KWPN -ori Johnson (Jazz - Flemmingh - Sultan)

Team Nijhofin orishowssa keväällä 2010

KWPN -ori Zambesi (Heartbreaker - Calvaro Z - Le Mexico)
 Legendaarinen esteori Clinton (Corrado - Masetto - Landgraf I)

Olen Hollannissa käynyt elämässäni sen pari kertaa ja maasta tykkään kokonaisuutena ihan mielettömän paljon. Se, että sieltä löytyy maailman hienoimpia hevosia, ja upeita talleja, valtavasti osaamista hevospuolella, myös Hollanti on maana hirveän kaunis ja idyllinen. Itselläni on siellä aina vähän sellainen "Liisa ihmemaassa" -olo, kun kaikkialla on pihat niin kauniisti laitettuja, talot ovat ulkonäöltään, kuin satukirjoista eli ylipäätään maisemat ovat jotenkin todella kiehtovia. Ihmiset siellä ovat olleet todella ystävällisiä ja hyvän tuulisia peruslonteiltaan, ja siitä fiiliksestä pidän kaikkein eniten. Hevosihmisetkin mielellään näyttävät hevosiaan ja kertovat niistä paljon kaikennäköistä.

Stal Eurocommerce - holstein -ori Eurocommerce Dubai (Colman - Lavaletto), täällä myös orishowta katsomassa keväällä 2010

Outletkaupunki Batavia Stad
Pihat ovat lähes poikkeuksetta aina huolitellut ja siistit


Tämäkin rakennus on talli :)

Tallin pihalla lampi ja puutarha

5 -vuotias ori treenissä

Hevoshuutokaupassa - tämän tamman vatsassa oli kasvamassa Totilas -varsa. Tämä syntymätön varsa myytiin tuona päivänä hintaan 32 000€.

Hieno puolivuotias estevarsa


Perus hollantilaista maisemaa


Ajattelin yrittää järjestää tulevalle matkalle läppärini mukaan, jotta voisin addiktoituneena bloggaajana päivittää mahdollisesti blogiakin realiajassa koko reissun ajan :)
Kamera lähtee siis tottakai myös mukaan, ja kuvaa sekä videota napataan paljon. Pitänee käydä ostamassa tilavampi muistikortti lisäksi, jotta ei lopu kuvaaminen kesken matkaa. Eniten odotan Deen näkemistä ja sen selässä käymistä! Eli vuotta 2013 odotetaan täällä ruudun takana kuin kuuta nousevaa! Nyt vielä pitäisi tarkempi matkasuunnitelma tehdä jokaiselle matkapäivälle.

Hollanti on hieno maa ja ainakin hevosihmisille suosittelen tekemään matkaa sinne, jos vaan on mahdollista tai yhtään kiinnostaa! Tuollaiset Keski-Euroopan matkat ovat muutenkin näin hevosurheilun, treenausten ja -kasvatuksen kannalta todella silmiä avartavaa kokemusta. Itselleni ainakin lyhyetkin matkat ovat olleet todella antoisia ja siksi odotan tuleviakin reissuja innokkaana :)

Tuolloin myytävän ollut 4 -vuotias Flemmingh -tamma
Beautiful Netherlands

maanantai 19. marraskuuta 2012

Muutos hevosessa

Janitan blogista luin tänään hänen pohdintojaan hevosensa ruokinnasta ja suunnitelmista lisätä massaa hevoselleen, joka tällä hetkellä on haluttua kuivakammassa kunnossa suunnitellusta treenistä ja siihen tasapainottavasta levosta huolimatta.

Tämä sai minut katselemaan kuvia Deestä vielä heinäkuussa, kun se oli kuivimmassa kunnossa ikinä, ja jolloin päätin alkaa syöttämään Raicing -rehusarjan Greenline -valmistetta, joka on siis pelletöityä alfaalfaa, joka turvotetaan mössöksi ennen hevoselle syöttöä. Greenlinesta hevonen saa lisävalkuaista reippaasti, jos heinän valkuaisarvot ovat heikkoja tai se ei ole riittävää hevoselle.
Tulos oli huomattava jo reilussa kuukaudessa, hevonen alkoi saada pyöreyttä. Toki asiaan vaikutti slow feed -heinäverkko, joka oli Deellä lähes kaiken aikaa tarjolla.

Moni mietiskelee greenlinen syöttöä perustellen negatiivista puolta siinä, että sen joutuu turvottamaan ja näin ollen hevosen ei tarvitse erittää sylkeä vatsahappoja laimentamaan, mutta itse olen sitä mieltä, että jos hevonen saa riittävästi kortista rehua pureskeltavakseen riittävän useaan kertaan päivässä, sen syljen eritys on riittävää, eikä yksi annos turvotettua greenlinea vuorokaudessa haittaa. Greenline turpoaa todella paljon, joten sitä ei missään nimessä saa syöttää kuivana - suoli- tai ruokatorventukoksen vaara on melkoinen ja toisaalta vatsassa moninkertaisesti turpoava rehu aiheuttaa sata prosenttisen varmasti vatsaongelmia.

Ajattelin tästä innostuneena jakaa vähän kuvaa Deestä enne lihotuskuuria ja kuvaa muutaman kuukauden lihotuskuurin jälkeen, kun tällainen kuitenkin kiinnostaa monia :)

Ennen ja jälkeen kuvat:

Dee heinäkuussa 2012

Dee kolme kk myöhemmin - lokakuussa 2012

Ero on aika huomattava, jo suhteellisen lyhyessä ajassa. 
Samanlaista muutosta en saanut lisäämällä Build Upia tai muita vastaavia myslirehuja, joiden mainostetaan olevan apuna lihaksen kasvatukseen, enkä usko, että jatkossa siksi tule vastaavia rehuja syöttämään. Muutenkin olen entisestään kiinnostunut luonnomukaisemmasta ruokinnasta ja greenlinea lukuunottamatta yritän jatkossa välttää hevoseni ruokinnassa mm. teollisesti valmistettuja rehuja, vatsan hyvinvointia parantaakseni.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ensimmäinen maneesikäynti ponin kanssa

Tänään juuri tultiin kotiin tyytyväisinä ensimmäiseltä maneesireissultamme Zorro -ponin kanssa. Kaikki meni tosi kivasti ja päästiin vähän testaamaan Kallionrinteelle, mitä tämä pikkupoika tuumaa maneesista ja esteistä kokonaisuudessaan.


Matkaan lähdössä

 
Matka maneesiin meni mukavasti ja poni kulki traileriin aika varmasti. Myös paikanpäällä sama meininki jatkui, eli ei minkäänlaista ongelmaa minkään asian kanssa. Poni toimi joka tilanteessa, kuin ihmisen mieli. Ei ole yhtään liioiteltua, kun Milja on puhunut tämän ponin järjettömän hyvästä luonteesta, sillä sitä se todella on! Sillä on kiva asenne jokaisen uudenkin asian suhteen, eikä tee mistään jutuista ongelmaa tai hermostu. Mukavaa tehdä tuollaisen kaverin kanssa hommia :)

Perillä!Oma varustautuminen, paparazzit vauhdissa :D
  
Perillä laitettiin Zorro kuntoon, mentiin tutustumaan maneesiin ja lopulta kapusin kyytiin. Pikkaisen aavistin jännittyneisyyttä, ja ponia sen suuremmin tuntematta sitä osaa olla valppaana nuoren selässä itsekin mahdollisille sinkoiluille, mutta poni ei tehnyt kuitenkaan elettäkään sen suuremmasta hermostumisesta vaan asteli pitkin ohjin ja aika nopeasti tuntui rentoutuvankin. Siitä sitten aloin ravailemaan ympäri maneesia ensin vasempaan ja vaihtaen myöhemmin suuntaa oikeeseen. Pikkaisen ravi oli kiireistä, enkä saanut ponia siinä rauhoittumaan, mutta aika tasaisen varmasti se meni ja oli todella sinut kaikkien esteidenkin kanssa, jotka olivat valmiina maneesissa jo sinne tultuamme. En ole varmaan koskaan istunut näin fiksun nuoren 3 -vuotiaan kyydissä!


Maneesista kuvat eivät oikein onnistuneet, kun oli niin suunnattoman hämärää, mutta hauska huomata etten ole lainkaan niin iso tuonne selkään, kuin miltä se tuntuu, kun aikaisemmin tottunut menemään vähän isommilla hevosilla :)
  

Laukassa tämä poni on kiva, koska se etenee niin vaivattomasti ja täytyy sanoa, että sillä on jo näin nuoreksi aika hyvä tasapaino, joka helpottaa todella paljon ratsastamista.

Otimme ensin pääty-ympyrällä "puomikasaa", jossa parilla ensimmäisellä kerralla poni hiukan epäröi. Kun puomit ylittyivät sen kummpia ihmetyksiä, tultiin pitkällä sivulla sijaitsevaa pikkuristikkoa, joka sekin ylittyi pienellä epärointiaskeleella alkuun, mutta muutaman toiston jälkeen poni tajusi idean ja innostui ihan kauheasti, jonka jälkeen siinä olikin jo jonkin verran pitelemistä. Ihan mahtavaa! Odotin kokoajan, että kyllä se nyt jotain yrittää tai pelästyy tai reagoi johonkin perinteisen kolmivuotiaan/raa'an hevosen tapaan - mutta ei!

Tultiin ristikkoa vielä toisessakin kierroksessa kerran, ja nostettiin sitten se pikku pystyksi, ja otettiin mukaan vielä pikku okseri diagonaalilla. Poni alkoi olla tässä vaiheessa niin innoissaan, että jyrättiin pikku pysty heti alkuunsa, josta poni suutahti pukittamalla pikku pukin ja sitten okserille jatkettaessa se oli vähän ihmeissään, että mikäs tämä on, mutta epäröinnistä ja hidastamisesta huolimatta rohkaistui yli. Jo seuraavalla kerralla tämäkään ei ollut enää mikään ongelma sille. Lopussa oli pakko antaa ponin vielä laukata reippaammin, kun tuntui menohaluja löytyvän niin paljon.
Tähän oli hyvä lopettaa, kun virtaa tuntui olevan vielä paljon jäljellä ja asiat hoitui noin helposti. Jäi hyvä mieli, ei malta odottaa millainen tästä pelistä tulee pienellä hionnalla... :)

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot