perjantai 24. toukokuuta 2013

Selässä ollaan :)

Eilen illalla sumutepullo -vesisateessa kävelyä ja taivuttelua n. 20 min ja tänään puoli tuntia suurimmaksi osaksi kävelyä, mutta myös muutama askel hölkkää :) Dee ei tunnu mitenkään kauhean vetreältä, mutta eikai sitä voi olettaakaan. Eiköhän se tästä taas, kun päästään aloittaa kunnolla virittely jossain vaiheessa! Kyllähän se pelkkä selässä istuminen pisti hymyn huulille :) Kuvat ovat osa huonolaatuisia, etenkin eilisestä vesisateessa kuvaaminen oli haastavaa, mutta kun en osannut jättää mitään kuvia pois, kun on pelkästään hyvä fiilis näitä hetkiä katsellessa :)


tiistai 21. toukokuuta 2013

Silmä tänään

Laitan näitä silmäkuvia ihan itsenikin kannalta, jotta näen näistä mihin suuntaan ollaan menossa.
Tänään olin jo taas kehittänyt kaikenlaisia kauhuskenaarioita ja jotenkin harmitti, kun silmä ei ollut jo taas selkeästi parempi... olen ehkä liian kärsimätön ja samalla pelkään, että se ei parane. Samalla olen jännittänyt sitä, että mitä tapahtuu nyt, kun antibiootit ja kipulääkkeet jäivät pois.
Deelle on ollut tänään vaikeaa laittaa silmätippoja, etenkin kun yritän niitä yksin laittaa iltapäivällä. Siitä syystä en sitten uskaltanut vielä mennä edes selästä käsin kävelemään, kun halusin olla varma ettei siihen satu tai ole ahdistava olla.
Pyysin sitten eläinlääkäriä tarkastamaan ja arvioimaan silmän tilanteen jälleen.
Silmä näytti kuitenkin hänen mielestä ihan hyvälle, ja pupilli vastaa valoon normaalisti ja silmä on parantunut hyvää vauhtia. Jatkettiin nyt kuitenkin vielä kipulääkkeitä, siitä kuulemma ei ainakaan haittaa ole.
Lääkäri varovaisesti lupaili, että silmän pitäisi parantua tai olla selkeästi parempi muutamassa viikossa.
Toivotaan niin! Nyt illasta tuntui, että harmaan osan turvotus olisi ainakin laskenut huomattavasti.

maanantai 20. toukokuuta 2013

Dee pääsi tänään jo tarhailemaan!

Pienet ne on ilot minullakin ja varmaan näitä kuviakin alkaa olemaan kyllästymiseen asti. Mutta tällä hetkellä meillä on tällainen meininki ja tänään onkin vuorossa tarhamöllötyskuvia :D
Dee tuntui iloiselta päästessään itsenäisesti ulkoilemaan ja vähän innostui riehumaankin - onneksi kuitenkin aika hallitusti, nyt ei toivota lisää haavereita...


 
Nyt kun huppua ei tarvita enää silmän suojaksi, niin tarhailemaankin pääsi. Huomenna sitten selästä käsin kävelemään, kivaa :)

Yritän saada Hollanti -reissusta tekstin valmiiksi, ja todennäköisesti se tulee olemaan ilman kisavideoita harmillisesti, kun en ole vieläkään niitä videoita saanut, enkä enää jaksa niitä kyseläkään. Lisätään ne sitten mukaan, mikäli ne joskus satun saamaan.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäiset hellepäivät ja kuvia


Nyt on ollut pari oikein painostavan kuumaa päivää. Deen luona olen rampannut kolmesti päivässä aina kun vain ehdin, jotta pystyn antamaan sille tarvittavat lääkkeet sekä, että se pääsee tallista ulos jaloittelemaan. Ollaan nyt uskallettu lähteä tallin pihapiiristä vähän muuallekin talsimaan, kun alkuun sitä en viitsinyt tehdä, kun Dee oli vähän kömpelö ollessaan huppu päässä toisesta silmästä "sokea". Nyt, kun se on oppinut kulkemaan hienosti, vaikkei näekään vasemalle, ollaan käyty kävelemässä ympäriinsä ja Dee on nauttinut. Ja ihanaa, että se on yhtä rohkea, kuin ennenkin eikä vieraassakaan maastossa kyttäile tai pelkää mitään.
Lämpö on pysynyt normaalina edelleen, ja Dee on myös saanut takaisin pyöreyttä ihan näin muutamassa päivässä. Se on energinen ja iloisen oloinen. Heti, kun sen silmä on parempi, niin se pääsee tarhailemaan ja voin aloittaa sen kanssa selästä käyntityöskentelyä.

Deen lisäksi kävin tänään ponia tyyppailemassa ja tehtiin sileällä vähän hommia. Poni oli aika huonon tuntuinen, se oli löysä ja vetelä, painoi kädelle ja tippui etupainoiseksi, enkä saanut sitä reagoimaan riittävästi jalasta eteen, vaikka siirtymisien kautta sainkin sitä aavistuksen paremmin heräämään hommiin. Kuumuus on varmaan tehnyt tehtävänsä senkin kanssa ja en viitsinyt sitä liian pitkään työstää vaan lopetin heti, kun sain edes jotain korjattua. Sallittakoon se, että joskus senkin on tunnuttava "huonolta", sillä aika pitkälti se onkin aivan unelma joka kerta muuten ratsastaa :) Mutta muutamia kuvia alla myös ponistakin.

 


Edit: Melkein unohdin julkaista tämän päivän hauskimman kuvan, joten lisäsin vielä jälkikäteen :) Poni on söpö!


Mielettömän hieno taivas eilen illalla, ukkosta oli ilmassa ja lämpötila ainakin +20!

Olen seuraillut live tv:stä 5v. raicingejä Ypäjältä, ja kyllähän se harmittaa, että kun kaiken on panostanut tuohon kisasarjaan osallistumiseen, että se sitten kuitenkin meni tähän, ettei päästäkään heti alusta asti mukaan. Toivottavasti ehditään saada kisavire takaisin vielä myöhemmin, jos Dee paranee. Elättelen toiveita, että Dee olisi Salon kisoihin mennessä jo kunnossa, mutta jos ei, niin sitten ehkä vasta Savonlinnan kisoihin. Huonommassa tapauksessa emme pääse starttaamaan ollenkaan kesän aikana tai sitten pahimassa tapauksessa Dee ei koskaan parane ennalleen. Ei saisi maalailla piruja seinille, mutta onhan tuokin vaihtoehto mielessä vähän väliä, sillä sekin on täysin mahdollista. Toivotaan nyt kuitenkin parasta ja yritän olla positiivisella mielellä ja hoitaa hevosta parhaani mukaan.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Silmän parantumista

Otin huvikseni vertauskuvan silmästä tänä iltana, jotta voisin vertailla sitä parin päivän takaiseen kuvaan. Onneksi se on menossa parempaan suuntaan!

Tässä silmä tänä iltana

Tässä pari päivää sitten. Silmä on sameampi.
 
Olen käynyt tänään Deetä kolme kertaa taluttelemassa ja antamassa samalla silmätippoja. Lämpö on ollut normaali koko päivän, eli 37,6. Vaikka meidän tilanne kurja onkin nyt (verrattuna siihen mitä alunperin oli suunnitelmissa), niin nautin silti suunnattomasti, että saan hoitaa Deetä :) Ja jotenkin tuntuu, että sekin tykkää kun sen kanssa touhuillaan ja seurustellaan.
Tänään se on ollut jo todella oma itsensä, se touhuaa kokoajan kaikkea ja on aika huomionkipeä.
Se tuntui erityisen paljon nauttivan huomiosta, kun Zorro -ponin omistaja Milja tuli taas sitä moikkaamaan, ja kun me molemmat rapsuteltiin sitä vuoron perään ja pidettiin sitä huomion keskipisteenä.

Taas sitä on tullut tajuttua se asia, että kuinka tärkeä juuri tämä hevonen itselleni on. Vaikka nyt onkin vähän epäonnea ollut matkassa, ja vaikka olen ollut stressaantunut sen tilasta - antaa sen hoitaminen, harjaaminen, taluttelu ja koko hevosen läsnäolo jostain kummasta voimaa itselle jatkaa kaikesta huonosta tuurista huolimatta päivästä toiseen. Ja ylipäätään Dee on itselleni sellainen henkireikä ja tärkeä osa elämääni. Dee saa mut todella onnelliseksi olemalla vain olemassa :)

Tänään T otti meistä kuvia, kun käytiin iltakävelyllä. Pitäähän tuo ufohattu ikuistaa Deen päällä ja ottaa näistäkin ajoista muistoksi kuvia.COPYRIGHT

Heidin Nelivedot